Oomega-3- ja oomega-6
Oomega-3- ja oomega-6-rasvhapped ehk asendamatud rasvhapped on inimese organismile elulise tähtsusega, kuna meie keha neid ise toota ei suuda või teeb seda vaid vähesel määral. Asendamatute oomega-3-rasvhapete hulka kuuluvad EPA (Eikosapentaeenhape), DHA (Dokosaheksaeenhape) ja ALA ehk alfa-linoleenhape, millel igaühel on tähtis ülesanne meie organismi toetamisel. EPA toetab südame tööd ning aitab alandada põletikulisi protsesse; DHA on oluline aju ja silmade tööle ning nahale; ALA võib vähendada insuldiriski ning millest organism on võimeline vajadusel tootma ka teisi rasvhappeid. Asendamatud oomega-3- ja- 6- rasvhapped tuleb omistada toidust, peamiselt kalast või mõnest taimsest allikast. Toidulisand on aga hea abimees, mis tagab igapäevase oomega-3-ja oomega-6-rasvhapete vajaduse meie kehas.