Tagasi

VERISOL® – bioaktiivse kollageenipeptiidide võrreldamatu kasulikkus nahale

Categories

Kollageen omab kehas kriitiliselt olulist rolli

Kollageen on peamine nahas esinev struktuurvalk,

mis moodustab umbes 80% naha kuivmassist. Naha heaolu mõjutavad teatavasti nii sisemised kui ka välimised faktorid, sealhulgas vananemine, UV-kiirgus, hormoonid ja toitumine.

Terve nahk, juuksed ja küüned vajavad kollageeni. Umbes kolm neljandikku keha nahast koosneb looduslikult esinevast kollageenist. See kollageen mängib olulist rolli meie naha, juuste ja küünte tervises ning on meie välimuse ja üldise heaolu aluseks.

Kollageeni tootmine saavutab haripunkti varases täiskasvanueas ja väheneb vananedes.

Kollageeni kaotamisel näeme ja tunneme vananemise mõju:

  • peened jooned ja kortsud
  • elastsuse kaotus
  • naha tuhmus
  • ebatasasused
  • kuivus
  • rabedad küüned
  • tselluliit ja õhukesed juuksed

Mis on VERISOL®?

VERISOL®-i puhul  on tegemist patenteeritud bioaktiivsete kollageenipeptiididega, mis on spetsiaalselt loodud ilu toetamiseks seestpoolt. Need stimuleerivad naha ainevahetust ja takistavad kollageeni vähenemist. Kollageeni lagunedes tunnevad dermaalse nahakihi fibroplastid VERISOL®-i peptiidid ära ja need stimuleerivad fibroplastide metaboolset aktiivsust. Tulemuseks on uue dermaalse kollageeni ja kõigi teiste rakuvälise maatriksi valkude suurem süntees, tasakaalustades vananemise ja keskkonnamõjude tõttu kaotsimineku.

 VERISOL® – kliiniliselt tõestatud efektiivsus

VERISOL®’i optimaalne efektiivsus on välja toodud arvukates kliinilistes uuringutes, mis on teostatud inimestel. See spetsiifiline, patenteeritud kollageenipeptiidide koostis on välja töötatud terve naha säilitamiseks.

VERISOL® manustatakse suukaudselt, kus see imendub ja jaotub läbi vereringe ning jõuab sihtrakkudeni (näiteks naha fibroblastid), stimuleerides naha ainevahetust seespidiselt. Tänu oma kõrgele biosaadavusele on tagatud väga hea imendumine ja kasutamine organismis.

Kui VERISOL® on jõudnud sihtmärgini, stimuleerib see rakke retseptori interaktsiooni kaudu, et toota rohkem rakuvälist maatriksit, sealhulgas kollageeni ja muid komponente, nagu elastiin, proteoglükaanid, hüaluroonhape jne.

Suurenenud sidekoe süntees toob kaasa sellised ilueelised nagu kortsude vähenemine, suurenenud elastsus, volüümikamad juuksed, tugevamad küüned ja palju muud!

Päevane efektiivne annus 2,5 grammi VERISOL® kollageenipeptiide omab mitmeid kasulikke toimeid:

  • Vähendab kortse ja peeneid jooni (32% kortsude sügavust ja 23% kortsude mahtu) (Proksch et al. 2014)
  • Parandab naha elastsust (10%) (Proksch et al. (2014))
  • Paraneb naha tekstuur tselluliidi korral (11% siledam nahk) (Schunck et al. 2015)
  • Paksemad juuksed (31% enam uuenevad juuksefolliikulite rakud) (Oesser 2020)
  • Paraneb küünte tugevus ja kasv (12% kiiremini kasvavad küüned ja 42% vähem küünte murdumist) (Hexsel et al. 2017)

Kollageenipeptiidid parandavad elukvaliteeti

Liikuvad liigesed, stabiilsed luud, sile nahk, läikivad juuksed ja terved küüned – kollageenpeptiidid mängivad võtmerolli nende inimkeha põhikomponentide loomisel. Veelgi enam, kollageen on inimestel ja loomadel looduslikult kõige rikkalikum valk organismis. See on sidekudede peamine struktuurne ja kõige olulisem valk. Et püsida tervena, tugevana ja liikuvana, vajame oma igapäevases toidus piisavas koguses kollageenpeptiide.

Kollageenipeptiidid on mitmekülgne valguallikas ja tervisliku toitumise oluline element. Nende toite- ja füsioloogilised omadused soodustavad luude ja liigeste tervist ning aitavad kaasa ilusale nahale.

Looduslik kollageen

Enamik inimesi pöörab üha rohkem tähelepanu sellele, mida nad söövad. Mõned soovivad kaalust alla võtta, teised on allergilised või on tundlikud teatud koostisosade suhtes. Mõned soovivad arendada rohkem lihasmassi – ja teised kaitsta oma luid ja liigeseid või saavutada siledamat nahka vähemate kortsudega.

VERISOL® kollageenpeptiididel on oma eriliste toitumis- ja füsioloogiliste omaduste tõttu mitmesugused eelised. Need ei sisalda rasvu, süsivesikuid, gluteeni, puriine ega kolesterooli ega ole ka allergiat tekitavad. Lisaks on need suurepäraselt kokkusobivad, kergesti seeditavad ja neil on kõrge biosaadavus.

Kollageen saadakse loomse päritoluga looduslikest toorainetest. Asjaomaste loomade suhtes kohaldatakse ranget veterinaarkontrolli ja seejärel lubatakse need inimtoiduks. Kollageenipeptiidide tootmiseks kasutatav tegelik tooraine on looduslik kollageenvalk, mida leidub suurtes kogustes looma nahas ja luudes.

Kuna neid kollageenpeptiide toodetakse eranditult looduslikest valkudest, ei ole neil E-numbrit ja need sobivad “puhta etiketiga” toodetele.

 

Kas manustate ravimeid?
Kui manustate lisaks ravimeid, siis enne toidulisandi tarvitamist tutvuge ravimi patsiendi infolehel (PIL) võimalike koostoimetega ning pidage nõu arsti või apteekriga.

Erinevate tervisealaste probleemide ning tervisliku toitumise ja eluviiside kohta saad lugeda aadressil: https://lambertseesti.ee/terviseakadeemia/

Oma tervisealase probleemi lahendamisel pöördu Lambertsi kliiniliste nõustajate poole: https://lambertseesti.ee/kusi-apteekrilt/

Allikad:

https://www.gelita.com/en/products/collagen-peptides/verisol