Tagasi

Toeta oma silmade tervist!

Categories

Ühte olulist ühendite rühma, mida me omastame söödud toidust, kutsutakse karotenoidideks. Need on peamiselt puu- ja juurviljades leiduvad taimepigmendid. Taimedes kaitsevad karotenoidid taime rakke liigse päikesekahjustuse eest ning kaks kõige enam uuritud karotenoidi – luteiin ja zeaksantiin – ladestuvad silma maakulasse, kus nad moodustavad nn “maakula pigmendid”. Teadaolevalt aitavad need pigmendid maakulal päikesevalgusest välja filtreerida kõrge energia tasemega sinise valguse. Seda sinist valgust kiirgavad ka arvuti- ja teleriekraanid ning üha enam populaarsust koguvad LED-valgustid.

Eyewise vitamiinis leiduvad toitained aitavad silma rakke kaitsta ka vabade radikaalide tekitatud oksüdatiivse stressi eest. Vabad radikaalid on reaktiivsed väga ühendid, mis tekivad organismis kui hapnik reageerib teatud molekulidega ning võivad kahjustada rakke. Kuid kehal on olemas väga komplekssed biokeemilised kaitsemehhanismid nende mõjude summutamiseks.

Uuringud on näidanud, et maakula pigmentide arvu saab suurendada kui lisada oma toidulauale rohkem rohelisi lehtköögivilju, näiteks lehtkapsast, või kui tarvitada luteiini või zeaksantiini sisaldavaid toidulisandeid.

Lamberts Eyewise tablettides leidub suisa 20 mg vabas vormis looduslikku päritoluga luteiini (ekstraheeritud saialilledest) ühe tableti kohta! “Vaba vorm” tähendab seda, et luteiin on kiiremini imenduvas ja paremini omastatavas vormis. Selline kogus luteiini on võrdne 200 grammis lehtkapsas või spinatis leiduvaga. Lisaks sisaldavad Eyewise vitamiinid veel mustika, muraka ja viinamarjaseemne kontsentreeritud ekstrakte, mida kõiki seostatakse silmade tervisega.

Selleks, et Eyewise vitamiinide valem oleks terviklik, on neisse lisatud veel mineraalainet tsink ning B-grupi vitamiini riboflaviini, mis mõlemad teatavasti aitavad kaasa normaalse nägemise säilitamisele ja rakkude kaitsmisele oksüdatiivse stressi eest.

Artiklis mainitud tooted