Tagasi

Lambertsi kõik tooted on GMO-vabad!

Categories

GMO – geneetiliselt muundatud organism – on loom, taim või  mikroorganism, kelle geneetiline ülesehitus on transgeneetilist või geneetilist tehnoloogiat kasutades laboris muudetud. Kuigi mõned võivad väita, et GMO toodete jaoks on oma aeg ja koht, usub Lamberts , et kvaliteetsed toidulisandid peaksid olema GMO-vabad ning seetõttu pole ka ühtegi Lambertsi toodet geneetiliselt muundatud.

Toidulisandeid tootva ettevõtte üheks suurimaks takistuseks GMO-vabade toodete tootmisel on tagamine, et iga koostisosa/komponent oleks GMO-vaba. Mõnedel Lambertsi toodetel on väga komplekssed ja nüansirikkad koostised ning GMO-dele mittevastavuse kontrollimine nõuab peensusteni laskuvaid analüüse ja uuringuid. Tegemist võib olla väga keerulise ning väljakutsuva protsessiga, kuid Lamberts usub, et GMO-vabad toidulisandid on väärt seda higi, valu ja pisaraid.

Võib öelda, et toiduainetööstusel on palju lihtsam olla GMO-vaba, sest kui võrrelda näiteks kui mitu koostisosa on tortilla krõpsudes ning kui mitu Lambertsi laiaulatuslikes multivitamiinides, siis vahe on üüratu. Kuid hoolimata sellest on Lamberts täielikult pühendunud leidmaks innovatiivseid ning GMO-vabu lahendusi toitumisvalemitele.

Lamberts on teinud endast kõik, tagamaks, et kõik tooted oleksid täielikult GMO-vabad. Uhkusega võib öelda, et Lambertsi soja baasil tooted – Soja Letsitiini kapslid ning Letsitiini graanulid on KÕIK GMO-vabad.

Lisaks puuvillale, suhkrule, rapsile ja peedile, on soja üks viiest enim GMO toidukultuuride sordist. Arvatakse, et GMO sojal on eriti toksiline mõju inimese tervisele ja keskkonnale. GMO soja võib esile kutsuda ägedaid allergilisi reaktsioone väga tundlikel inimestel. Ning kuna GMO soja on herbitsiidile resistentne, võib inimene neid herbitsiide ka alla neelata.

Kõike seda arvesse võttes võib ilmselt imestada, miks Lambertsi toodete peal ei ole kirjas “GMO-vaba”. Selle põhjuseks on see, et Euroopa Liidus on iga ettevõte kohustatud märkima/reklaamima oma toote pakendil kui ta toode sisaldab geneetiliselt muundatud organisme (GMO) või kui mõni koostisosa on toodetud GMO-st. Kuna ükski Lambertsi toode seda ei sisalda, pole otsest vajadust ka seda pakenditel mainida.

Allikas: Lamberts Internal Policy