Kui pitsaisu on nii suur, et ei lase öösel magada, aga südametunnistus ütleb, et peaks ikka tervislikku joont hoidma, on väga tänuväärseks lahenduseks lillkapsapõhjal pitsa.
Vaja läheb:
- 1 keskmine (või suurem) lillkapsas
- 1 muna
- Parmesani või mõnda muud kõvemat juust
- mozzarella
- päikesekuivatatud tomatid
- suvikõrvits
- artišokid
- oliivid
- kirsstomatid
Tomatikastme jaoks:
- 4 tomatit
- sibul
- 2 küüslaugu küünt (alati võib rohkem)
- kuivatatud basiilik ja oregano
- soovi korral tšillit
Tee nii:
- Kõigepealt pane tomatikaste keema – lihtsalt lisa tomatid, sibul, küüslauk, kuivatatud basiilik ja oregano potti, lase keeda umbes paarkümmend minutit ja blenderda.
- Pitsapõhja jaoks riivi lillkapsas, laota ahjuplaadile ja küpseta 150 kraadi juures umbes 15 minutit. Küpsenud lillkapsas laota marli, rätiku või köögipaberi peale ja vääna nii palju vedelikku välja, kui võimalik.
- Segule lisa juurde üks muna ja peotäis parmesani juustu, maitsesta soolaga, sega ilusti kokku, vormi pitsapõhjaks ja küpseta 180 kraadi juures umbes 10 minutit.
- Kata tomatikastmega, laota peale katteained – näiteks mozzarella juust, artišokid, päikesekuivatatud tomatid, oliivid, suvikõrvits ja kirsstomatid – ning küpseta ahjus 180 kraadi juures, kuni juust on sulanud. Serveerimisel puista peale värske basiiliku lehti.
Head isu!