Tagasi

Riisipaberirullid koduse magusa tšillikastmega

Categories

Külmetuste ja gripi hooajaks nii mõnus toit – kõvasti tšillit ja küüslauku, samas ülimaitsev ja boonusena tervislik.

Vaja läheb:

 • 8 punast tšillikauna
 • 6 küüslauguküünt
 • 2 spl riisiveiniäädikat
 • 2 spl (pruuni) suhkrut
 • spl sojakastet
 • 1 spl maisitärklist
 • vett

Täidiseks:

 • (punast) kapsast
 • porgandit
 • paprikat
 • kurki
 • redist
 • punast sibulat
 • koriandrit
 • tšillit
 • tofut

Tee nii:

Kõigepealt tee tšillikaste – tükelda 8 punast tšillikauna ja 6 küüslauguküünt hästi peeneks, viska potti, lisa 2 spl riisiveiniäädikat, 2 spl (pruuni) suhkrut (või kui eriti tervislik tahad olla, siis pigista sisse ühe apelsini mahl), 1 spl sojakastet ja keeda umbes 5-6 minutit madalal kuumusel. Samal ajal sega 1 spl maisitärklist 6 spl veega, lisa potti ja sega pidevalt. Kui konsistents on selline mõnus kleepuv, ongi valmis ja saad purki panna.

Riisipaberirullideks tee riisipaber kergelt märjaks, lase tal umbes minut toibuda ning siis keera täidisega rulli. Kasuta mida iganes maitseb ja kodus on – (punast) kapsast, porgandit, paprikat, kurki, redist, punast sibulat, koriandrit, tšillit, tofut…ainult fantaasia ja maitsemeeled on piiriks! Keera riisipaberisse rulli, lõika pooleks (või kolmeks või neljaks) ja naudi koos tšillikastmega!

Head isu!