Tagasi

Bataadi- ja kõrvitsasupp

Categories

See on tänuväärne toit selles mõttes, et teeb ennast põhimõtteliselt ise valmis ja on mitmeks päevaks olemas, et kui õhtul töölt koju kukud, siis ei pea keetma-küpsetama hakkama. Sobib hästi ka sügavkülmutada, kui eriti kiire nädal juhtub olema, et ei hakkaks õhtul (ühekordsetes plastpakendites!!!) toitu tellima, vaid saad sügavkülmast võtta.

Koostisosad:

  • 1 suuremat sorti bataat
  • 1 väike pudelkõrvits
  • 2 väikest (šalott) sibulat
  • 1 porgand
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 väike pakk kohvikoort
  • soola
  • võid

Serveerimiseks:

parmesani, murulauku, peterselli, kõrvitsaseemneid, seedermänniseemneid, värskelt jahvatatud musta pipart

Käitu nii:

Tee mõlemad, kõrvits ja bataat, pooleks (ettevaatlikult, hästi suure noaga). Ei koori, ei kraabi seemneid välja. Laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (korduvkasutatav küpsetuspaber saadaval Decoras muide), puista peale veidi soola ja topi 40-ks minutiks 200-kraadisesse ahju. Vahepeal jõuad koorida sibulad, küüslaugud ja porgandi. Tükelda ära ja pane potti madalale kuumusele või sisse küpsema. Ära prae, vaid pigem hauta – nagu sibulasupi jaoks sibulaidki. 15 minutit on piisav. Vala peale vett nii palju, et silma järgi hinnates kõrvits ja bataat ka veel juurde mahuks (või kasuta aedviljapuljongit, müüakse köögiviljaosakonnas, aga kahjuks pakendi sees. Puljongikuubik pigem ei ole hea asendus). Lase keema tõusta. Küpsenud kõrvitsapoolikutel eemalda seemned nin kraabi mõlemal, kõrvitsal ja bataadil küpsenud viljaliha koore seest otse supi sisse. Keeda paar minutit, maitsesta soolaga ja püreesta. Tõsta korraks pliidile tagasi ja sega juurde kohvikoor. Serveeri parmesanilaastude, peterselli, murulaugu, värskelt jahvatatud musta pipra ning kuival pannil röstitud kõrvitsa- ja seedermänniseemnetega.

Head isu!