Tagasi

Maapirni friikartulid

Categories

Tavalisest kartulist või bataadist tehtud friikad on juba nii ära söödud, prooviks nüüd midagi uutmoodi? Hooajaline tooraine ja tundub, et ebaõiglaselt alahinnatud, on maapirn. Nad on armsad tillukesed ja eriliselt ebaühtlase kujuga, nii et nimetame neid hellitavalt minifriikateks:)

Käitu nii:

  • tükelda maapirnid (koorida pole vaja) ja kuigi nad on tavaliselt võrdlemisi ebaühtlase kujuga, püüa ühtlase küpsemise huvides võimalikult ühesuurused tükid teha. Jäta nad pooleks kuni mõneks tunniks külma vee sisse. Patsuta köögipaberiga korralikult kuivaks, sega kokku taimeõliga ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes pool tundi. Maitsesta soolaga alles vahetult enne serveerimist  ning puista peale veel peterselli, rosinaid ja seedermänniseemneid. Juurde paku näiteks trühvlikreemi või kapparitega maitsestatud majoneesi.

Head isu!