Tagasi

“Külmkapp tühjaks” supp

Categories

Päris tihti võib juhtuda, et külmkappi on jäänud mingid asjad, mis juba sellist nägu, et kohe-kohe peab ära kasutama. Toiduraiskamine ei ole ju üldse lahe! Siis on hea võimalus need kõik püreesupi sisse loopida. Kui saab suurem kogus, saad portsjoneerida ja sügavkülma panna – nii mugav võtta, kui mõni päev pole näiteks üldse aega süüa teha.

Supi sisse läksid: 

  • paar sellerivart
  • üks sibul
  • natuke lillkapsast
  • pool väikest suvikõrvitsat
  • mõned varred sparglit
  • pool pakki rohelisi herneid

Kõik komponendid, välja arvatud herned, tükeldad ära ja praed esiteks või sees. Siis valad vee peale, maitsestad soolaga ja keedad kusagil pool tundi. Nüüd püreestad, valad juurde paki kohvikoort, herned ja püreestad veel paarkümmend sekundit, liiga beebitoiduks pole vaja. Serveeri pošeeritud muna, parmesanilaastude, rukola, seedermänniseemnete ja musta pipraga. Või riivitud juustuga. Või pestoga. Või millega iganes maitsev tundub.

Head isu!