Kui pitsaisu on nii suur, et ei lase öösel magada, aga südametunnistus ütleb, et peaks ikka tervislikku joont hoidma, on väga tänuväärseks lahenduseks lillkapsapõhjal pitsa.
Kõigepealt pane tomatikaste keema – lihtsalt lisa tomatid, sibul, küüslauk, kuivatatud basiilik ja oregano potti, lase keeda umbes paarkümmend minutit ja blenderda.
Pitsapõhja jaoks riivi lillkapsas, laota ahjuplaadile ja küpseta 150 kraadi juures umbes 15 minutit. Küpsenud lillkapsas laota marli, rätiku või köögipaberi peale ja vääna nii palju vedelikku välja, kui võimalik. Segule lisa juurde üks muna ja peotäis parmesani juustu, maitsesta soolaga, sega ilusti kokku, vormi pitsapõhjaks ja küpseta 180 kraadi juures umbes 10 minutit. Kata tomatikastmega, laota peale katteained – näiteks mozzarella juust, artišokid, päikesekuivatatud tomatid, oliivid, suvikõrvits ja kirsstomatid – ning küpseta ahjus 180 kraadi juures, kuni juust on sulanud. Serveerimisel puista peale värske basiiliku lehti.