Märtsikuust saab alguse uus põnev projekt!

Märtsikuust saab alguse uus põnev projekt!

Lambertsi motoks on tervislik eluviis ning loomulikult kuulub sinna juurde ka tervislik toitumine. Sellega seoes toome nüüdsest teieni iga kuu uue ülimaitsva retsepti või toidusoovituse (esimese retsepti leiad altpoolt). Retseptide taustajõuks ja generaatoriks on Helen, kes on suur kokkamisfänn ja hea toidu austaja. Ta võib köögis tunde veeta ning tulemuseks on alati suure pühendumisega valmistatud ülimaitsvad toidud. Retseptid on tervislikud ning rikastavad kindlasti Sinu toidulauda. Katseta ning anna julgesti tagasisidet meile (pilte võib ka saata) info@lambertseesti.ee.

Antud projekti kaasame ka enda koostööpartneritest sportlasi, kelle soovidele vastavalt mõtleb Helen mõne uue, põneva ja tervisliku retsepti välja ning mille meie siis teieni toome.

Bataadi- ja kõrvitsasupp

See on tänuväärne toit selles mõttes, et teeb ennast põhimõtteliselt ise valmis ja on mitmeks päevaks olemas, et kui õhtul töölt koju kukud, siis ei pea keetma-küpsetama hakkama. Sobib hästi ka sügavkülmutada, kui eriti kiire nädal juhtub olema, et ei hakkaks õhtul (ühekordsetes plastpakendites!!!) toitu tellima, vaid saad sügavkülmast võtta.
Kõik koostisosad toidupoodides käeulatuses olemas:
1 suuremat sorti bataat
1 väike pudelkõrvits 
2 väikest (šalott) sibulat
1 porgand
2 küüslauguküünt
1 väike pakk kohvikoort
soola
võid
 
serveerimiseks parmesani, murulauku, peterselli, kõrvitsaseemneid, seedermänniseemneid, värskelt jahvatatud musta pipart
 
Käitu nii: tee mõlemad, kõrvits ja bataat pooleks (ettevaatlikult, hästi suure noaga). Ei koori, ei kraabi seemneid välja. Laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (korduvkasutatav küpsetuspaber saadaval Decoras muide), puista peale veidi soola ja topi 40-ks minutiks 200-kraadisesse ahju. Vahepeal jõuad koorida sibulad, küüslaugud ja porgandi. Tükelda ära ja pane potti madalale kuumusele või sisse küpsema. Ära prae, vaid pigem hauta – nagu sibulasupi jaoks sibulaidki. 15 minutit on piisav. Vala peale vett nii palju, et silma järgi hinnates kõrvits ja bataat ka veel juurde mahuks (või kasuta aedviljapuljongit, müüakse köögiviljaosakonnas. Puljongikuubik pigem ei ole hea asendus). Lase keema tõusta. Küpsenud kõrvitsapoolikutel eemalda seemned ning kraabi mõlemal, kõrvitsal ja bataadil, küpsenud viljaliha koore seest otse supi sisse. Keeda paar minutit, maitsesta soolaga ja püreesta. Tõsta korraks pliidile tagasi ja sega juurde kohvikoor. Serveeri parmesanilaastude, peterselli, murulaugu, värskelt jahvatatud musta pipra ning kuival pannil röstitud kõrvitsa- ja seedermänniseemnetega. 
Head isu!
2019-03-07T10:59:39+00:00 07.03.2019|