Kevadine karulaugurisotto

Praegu on metsast juba võimalik karulauku saada! Natuke tillukesed küll veel, aga ülimaitsvad ja karulaugu korjamine on hea põhjus värskes õhus aega veeta samuti.Esimene, mis tavaliselt pähe tuleb, on karulaugust pestot teha. Aga proovi vahelduseks midagi uut – näiteks risottot.

Vaja läheb

  • 1 sibul
  • natukene võid
  • 200 g (risotto) riisi
  • puljongit
  • 200 ml valget veini
  • paar suurt peotäit karulauku
  • punt sparglit
  • parmesani

Tee nii:

Haki sibul peeneks, pane pannile või sisse madalale kuumusele ja prae klaasjaks. Lisa 200 g riisi ja küpseta umbes 5 minutit, kuni riis on kergelt läbipaistvaks muutunud. Nüüd hakka vaikselt vaheldumisi valget veini ja köögiviljapuljongit lisama – viimane kas tee kuubikust, või kui eriti tubli oled, keeda ise. Umbes 20 minuti pärast madalal tulel küpsetades peaks riis pehme olema. Nüüd on õige aeg lisada punt tükeldatud sparglit ja viie minuti pärast ka peeneks hakitud karulauk – paar suurt peotäit. Sega juurde veidi riivitud parmesani, maitsesta soolaga ja valmis ta ongi!

Head isu!