Märtsis lubasime, et hakkame iga kuu teiega ühte retsepti jagama. Ja tänasesse, talve meenutava temperatuuriga ilma, sobib üks karri ideaalselt!

Selleks läheb Sul vaja:

1 väiksemat sorti lillkapsas

1 purk kikerherneid

1 väike (šalott)sibul

2 küünt küüslauku

paarisentimeetrine jupp ingverit

1 roheline tšilli

1 tl kurkumit

1 tl jahvatatud koriandrit

1 tl jahvatatud vürtsköömneid

peotäis värsket koriandrit – varred kasuta karri sees ära, lehed hiljem serveerimisel

1 purk kookospiima

kookosõli

soola

Serveerimiseks:

riisi, kurgi-porgandi salatit, marineeritud sibulaid

Tee nii:

tükelda lillkapsas õisikuteks, maitsesta soola ja kookosõliga, sega läbi, laota ahjuplaadile ja pane 200-kraadisesse ahju küpsema. Kui nad äärtest hakkavad pruunikaks tõmbuma, on valmis. Ajaliselt peaks see võtma 15-20 minutit. Vahepeal tükelda sibul, ingver, küüslauk, tšilli ja koriandrivarred, tao sidrunhein noa peaga natuke õhemaks ja pane kõik nad pannile kookosõli sisse madalale kuumusele küpsema. Sega aegajalt ning umbes 5 minuti pärast lisa kurkum, jahvatatud koriander, vürtsköömned ja natuke soola. Lase veel umbes 5 minutit küpseda ning kalla juurde kookospiim. Lisa kikerherned (vedelik purgist kalla ära), lase mõned minutid keeda ja sega juurde ahjust tulnud lillkapsas. Viimasena korja välja sidrunheinavars.

Puista peale värsket koriandrit, söö riisi ja/või salatiga – kurk, porgand, värske koriander, laimimahl ja kalakaste. Kui soovid, lisa ka marineeritud punaseid sibulaid. Nende tegemiseks lisa kolmele väiksele viilutatud sibulale väike teelusikatäis suhkrut, sama palju soola ja nii palju natukese veega lahjendatud õunaäädikat, et sibulad oleksid kaetud. Sega läbi ja lase vähemalt pool tundi maitsestuda. Ja ongi valmis söömiseks!